Dinka Parlov    16.12.2018.

Proslava spomendana blaženih Drinskih mučenica u Granešini

U crkvi Rođenja Bl. Djevice Marije u Granešini euharistijskim slavljem uz mnoge štovatelje i veliki broj sestara Kćeri Božje ljubavi granešinske zajednice, proslavljen je spomendan blaženih Drinskih mučenica. Misno slavlje predslavio je mjesni župnik vlč. Josip Balog.

Prije početka misnog slavlja molila se sveta krunica u kojoj se razmatrao život Blaženica kroz radosna otajstava.
U prigodnoj propovijedi govoreći o pročitanim misnim čitanjima vlč. Josip Balog osvrnuo se na poruku koju nama u današnjem vremenu mogu dati Blaženice. Čovjek današnjeg vremena okrenut je materijanim vrijednostima i po njima se jedino mjeri uspjeh. Blaženice nas uče da materijalno treba biti u službi pomaganja bližnjima. Potrebno je otresti „ovozemaljsku prašinu“ koja nas opterećuje i zarobljava i okrenuti se vječnim vrijednostima kako bi u vječnosti mogli uživati Božju blizinu.

Bl. s. Jula Ivanišević u jednom je svojem pismu napisala : „Svi smo slabi i bijedni dok živimo na ovom svijetu pa trebamo puno milosti i pomoći Božje.“  Molimo zagovor blaženih Drinskih mučenica da uz  Božju pomoć i milost znamo odabrati vječne vrijednosti kako su to znale i Blaženice.
Nakon svetog misnog slavalja štovatelji su molili zagovor ispred slike i relikvija Blaženica.
Proslava se uz pjesmu i druženje nastavila u Duhovnom centru u zajedništvu sestra i laika štovatelja.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve