s. M. Ozana Krajačić, FDC    02.12.2021.

Priprava za spomendan bl. Drinskih mučenica u Starom Petrovom Selu

U četvrtak 25. studenoga 2021., na dan rođenja bl. s. M. Jule Ivanišević (1893.), u Starom Petrovom Selu započela je dvadesetodnevna priprava za spomendan bl. Drinskih mučenica.

U poslijepodnevnim satima, prije početka pobožnosti, u župnom dvoru održan je kratki sastanak načelnika općine Nikole Denisa, sestara iz Granešine vicepostulatorice s. M. Ozane Krajačić i s. M. Kristijane Jurić, župnika Ivana Nikolića i predsjednika udruge „Bl. s. Jula Ivanišević“ Tomislava Ivaniševića.
Razgovaralo se o idejnom rješenju prostora u Godinjaku, pokraj mjesta gdje je bila rodna kuća bl. Jule, koje bio buhvaćalo spomen-kuću Blaženice, perivoj s njezinim kipom i kapelicu posvećenu bl. Drinskim mučenicama. Načelnik je izvijestio da će projekt poduprijeti općina određenim sredstvima iz proračuna. Sve što se planira i što bi se sljedećih godina radilo, bit će doprinos štovanju bl. Drinskih mučenica, a na osobit način bl. s. Jule, koja je ponos župe i toga kraja.

Nakon sastanka, u župnoj crkvi pobožnost blaženim Mučenicama započela je slavljem svete mise i predstavljanjem knjige „Blažene Drinske mučenice – o desetoj obljetnici beatifikacije“. O knjizi je govorila s. M. Ozana Krajačić.
Svetu misu je predslavio vlč. Dragan Hrgić, župnik iz Slatine, u koncelebraciji s bivšim i sadašnjim župnikom župe Staro Petrovo Selo, vlč. Antunom Prpićem i vlč. Ivanom Nikolićem. Misno slavlje animirali su veliki župni zbor i zbor mladih.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve