Anita Mucak    05.12.2017.

Održan redoviti formativni susret Suradnika Božje ljubavi

U ponedjeljak, 4. prosinca 2017. u Duhovnom centru u Granešini, održan je redovni formativni susret  Suradnika Božje ljubavi. U ozračju vremena došašća, vremena priprave i iščekivanja, ovaj susret smo započeli molitvenim uvodom, molitvama Majci Triput Divnoj.

Nastavak je bio spona teme o utemeljiteljici Majci Franziski i njezinom štovanju Blažene Djevice Marije. Tema je bila prigodna obzirom na blizinu svetkovine Bezgrešnog začeća kojoj idemo ususret.

Na temu Marijina prisutnost u životu Majke Franziske Lechner i Družbe Kćeri Božje ljubavi predavanje je održala s. M. Tea Barnjak.

Sestra Tea je najprije istaknula kako je došašće povlašteno vrijeme za razmatranje Marijina lika, Isusove i naše Majke, koju Kćeri Božje ljubavi časte kao Majku Divnu. Marija nam u pripravi za Njegov dolazak, nabolje može pomoći, zato što svojim primjerom ukazuje kako se trebamo pripremati na susret s Isusom. U toj pripravi promišljamo i o Marijinoj  prisutnosti pod nazivom Majka Divna, u životu Majke Franziske i u Družbi Kćeri Božje ljubavi. A onda dalje i u apostolatu nas Suradnika Božje ljubavi koji se napajamo na istom duhovnom blagu Družbe.

Svojim predavanjem s. Tea nas je vodila kroz aspekte:

  • Raspeti i žalosna Majka Božja u obitelji Lechner
  • Majka Božja u životu Družbe Kćeri Božje ljubavi
  • Štovanje Majke Božje pod nazivom Majka Divna u Družbi Kćeri Božje ljubavi

Na kraju susreta s. Tea je na temelju novozavjetnih tekstova u kojima se spominje Gospodinova Majka i Statuta iz 1871. dala poticaje za osobno promišljanje u svakodnevnom životu. Na taj način su se otvorila pitanja: je li Marija moj uzor u vjeri i ljubavi; u čemu ju trebam više nasljedovati, kako je Marija prisutna u životu zajednice Suradnika Božje ljubavi… ?

Odgovore na ove poticaje i neka pitanja pokušat ćemo pronaći promišljajući tijekom ovog došašća, čineći našu pripravu za dolazak Božića tim radosniju! 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve