Dinka Parlov, SBLJ    15.04.2023.

Molitveni hod putevima bl. Jule Ivanišević u Godini njoj posvećenoj

Molitveni hod putevima bl. Jule Ivanišević održan je u subotu 15. travnja 2023., na dan u mjesecu kada se spominjemo bl. Drinskih mučenica. Sudjelovalo je 150 hodočasnika iz više župa iz  Zagreba, Varaždina, Koprivnice, Križevaca, Siska, Velikog Grđevca (Župa bl. Bernardete), Šmarjete u Sloveniji  (Župa bl. Krizine) te iz Tuzle (Bosna i Hercegovina). Među hodočasnicima bilo je i 13 sestara Kćeri Božje ljubavi uz provincijalnu glavaricu s. Gordanu Igrec.
Hodočasnike je dočekao i pozdravio župnik Župe sv. Antuna Padovanskog u Starom Petrovom Selu vlč. Ivan Nikolić.

Molitveni hoda započeo je ispred rodne kuće bl. Jule u Godinjaku, nastavio se do kapele sv. Luke, kapele sv. Valentina i kapele Blažene Djevice Marije, a završio u župnoj crkvi sv. Antuna u Starom Petrovom Selu. Kod svake postaje sestre su s prisutnim vjernicima čitale promišljanja i molitve za obitelji. Molitvene postaje su obuhvatile različite vidove obiteljskog života: dar života, roditelji i odgoj djece, praštanje u obitelji, snaga zagovora Blažene Djevice Marije te poslušnost i pouzdanje u Oca.

Vrhunac Molitvenog hoda bila je svečana sveta misa koju je predslavio mons. Antun Ćorković, župnik Župe sv. Nikole u Pleternici, rektor svetišta Gospe od Suza i dekan Pleterničkog dekanata u zajedništvu sa svećenicima toga dekanata.

Nakon domjenka i kratkog druženja poslije svete mise, hodočasnici su razgledali izložbu dječjih radova na temu "bl. Jula", postavljenu u OŠ Ivana Gorana Kovačića.
Duhovno obogaćeni i osnaženi međusobnim zajedništvom hodočasnici su završili Molitveni hod putevima bl. Jule Ivanišević, djevice i mučenice.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve