12.12.2016.

Gostovale smo u župi Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji

U nedjelju, 11. prosinca 2016., s. M. Tea Barnjak, s. M. Cecilija Horvat, postulantice i kandidatice posjetile su, na poziv vlč. Josipa Karasa, župnika, župu Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji.

Kao pripremu za svetu misu u 11 sati predmolile smo krunicu. Prije slavlja svete mise s. M. Tea Barnjak ukratko je predstavila našu Družbu i djelovanje sestara. Umjesto propovijedi  izgovarajući prigodne tekstove kandidatice i postulantice su predstavile svaku Blaženicu ponaosob. Ovime smo željele pokazati koliko nam svaka od Blaženica može biti primjer kako da prihvatimo svoje životne situacije te kako se svecem ne rađa nego postaje i to ponajprije prihvaćanjem vlastitoga života kao dara i osluškivanjem Božjega poziva i njegovih milosnih poticaja.

Euharistijsko pjevanje animirale smo pod glazbenim vodstvom s. M. Cecilije Horvat.

Slavlju svete mise nazočile su naše sestre s. Vesna Lagetar, s. Kristina Bukal i s. Filipina Pušlić, koje pastoralno djeluju u samostanu Svetog Križa u Župi sv. Lovre.

Nakon svete mise uslijedilo je, u ugodnoj atmosferi, druženje i ručak u župnoj kući. Poslije ručka pohodile smo crkvu Preobraženja Gospodinjeg, koja je u izgradnji, te pripradajuću župnu kuću.

U popodnevnim satima posjetile smo obitelj postulantice Darije Lipovac i naše sestre.

                                                                                         Marijana Novosel, kandidatica

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve