Ljubica Pribanić, SBLJ    27.11.2023.

Duhovne vježbe u šutnji

U Duhovnom centru sestara Kćeri Božje ljubavi u Granešini, od 24. do 26. studenoga 2023., održane su duhovne vježbe u šutnji za dvadeset i sedam vjernika laika iz više zagrebačkih župa, te iz Zaprešića i Dugog Sela. Voditeljica je bila s. Ozana Krajačić, a svetu misu je predslavio vlč. Danijel Hranilović, koji je ujedno bio na raspolaganju za sv. ispovijed.

U tišini i sabranosti, kroz nagovore i osobna razmatranja „lomili“ smo Božju Riječ, spoznavali neizmjernu Božju ljubav, njegovu brižnost za svakog pojedinog čovjeka; osluškivali smo njegove poticaje i poziv na promjenu srca i života. U tihom klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom primali smo potrebnu snagu da bismo mogli još velikodušnije služiti bližnjima i doprinositi izgradnji društva u kojem živimo.

Na svetkovinu Krista Kralja, duhovne vježbe smo završili svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi u zajedništvu s granešinskom župnom zajednicom. Misna čitanja i homilija vlč. Josipa Baloga bili su nam jasni odgovor na pitanje koje se provlačilo kroz drugi dio duhovnih vježbi: Što mi je činiti? Zahvaljujemo Gospodinu na milosnim danima tišine i molimo da odluke zapisane u našim srcima budu plodonosne.

  Novosti i događanja - Sve