Ivana Mandić, postulantica    11.06.2017.

Bog – Ljubav koja ljubi

U dalekom kraljevstvu dugo je vladao jedan kralj. Bio je uzor svome narodu. I bio mu je vrlo blizak. Mnogima je pomagao, izbavljao ih iz nevolja, brinuo za njih. Narod ga je volio jer je bio dobar kralj. A on je njih volio iznad svega blaga svoga kraljevstva jer su bili njegovi. Kralj je bio osobito radostan kad mu se rodio sin. U njemu se ispunila sva kraljeva nada. Od malih je nogu pokazivao bistrinu i očevu mudrost, a kao mladić bio je neizmjerno osjetljiv prema siromašnima i potrebitima. Kralj je bio neizmjerno ponosan na svoga sina jedinca.

Jednog dana situacija u kraljevstvu se promijenila. Došli su neprijatelji, zavadili narod i okrenuli ga protiv kralja kako bio oslabili kraljevstvo i zbacili vladara. Vidjevši da kralju ne mogu ništa, počeli su neprijatelji mučiti i bacati u tamnice jednog po jednog ljude iz naroda. Silna je tuga obuzela kralja jer je neizmjerno volio svoj narod, a i svakog svog podanika ponaosob. Morao je donijeti najbolniju odluku u svom životu. Jedino je ta odluka mogla izbaviti narod iz šake neprijatelja – predati svoga jedinca, svoje ljubljeno dijete u kojemu se ispunila njegova ljubav, koji je bio sve što je kralj želio. Sin se dragovoljno predao, ali neprijatelj nije računao da bi se netko mogao predati iz ljubavi. Mržnja neprijatelja protiv toga nije mogla ništa. Sin je pobijedio, oslobodio narod, vratio se Ocu i zajedno s njim vladao.

Taj Sin vlada i danas. Njegovom smo žrtvom, njegovim predanjem, koje je bilo znak očeve ljubavi, i mi otkupljeni, i mi smo spašeni. Svojom ljubavlju on nije htio pokazati kako mi malo ljubimo, pa da nas zbog toga baci u „tamnicu“ smrti. Božja je ljubav prema nama objava njega samoga, pokazatelj kakav je Bog zapravo. On je ljubav u sebi. On je onaj koji ljubi. On je onaj koji dariva. On ulazi u odnos s čovjekom i potpuno mu se daje. To je onaj u kojeg imamo vjerovati – Isus Krist, Sin Božji, koji nam je pokazao kakav je Otac i koji nam je poslao Duha Svetoga da nas uči ljubiti kao što Otac i Sin ljube nas.

Razmišljanje uz evanđelje svetkovine Presvetog Trojstva (Iv 3,16-18), god. A

  Novosti i događanja - Sve