31.03.2016.

Blagoslov kapele i Pastoralnog centra u Križevcima

U nedjelju, 28. lipnja 2015., u našoj zajednici Svetih Anđela Čuvara u Križevcima, blagoslovljena je nova kapela te prostor Pastoralnog centra. Svetu misu u novoj kapelici predslavio je mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko – križevački uz koncelebraciju župnika Sv. Ane vlč. Stjepana Sovičeka, župnika Sv. Trojice vlč. Mihajla Simunovića i vlč. Dejana Tota.

Na misnom slavlju sudjelovali su i predstavnci gradskih vlasti, arhitekti, inžinjeri, izvođači radova, dobročinitelji te mnogobrojna djeca i njihovi roditelji.

Otac biskup je u svojoj propovijedi naglasio važnost vjere, prave, čvrste vjere koja ima moć ozdravljanja i obraćenja. Poželio je da svi oni koji se budu okupljali u ovim novim prostorima na slavlje euharistije, molitvu i duhovne susrete budu obogaćeni i osnaženi susretom s Kristom.

Nakon svete mise i blagoslova Pastoralnog centra uslijedio je kratki prigodni program koji su pripremila djeca Dječjeg vrtića svetoga Josipa u Križevcima kojeg vode naše sestre te dječji zbor Župe svete Ane vod vodstvom s. Ivane Križanić. Kao gosti nastupili su ženski Vokalni sastav „Allegro“ te naše kandidatice koje su otpjevale pjesmu u čast naših blaženih Drinskih mučenica. U sklopu programa nazočnima se obratila i s. M. Elvira Tadić, provincijalna glavarica. S. Elvira zahvalila je Bogu na ovome danu u kojem se blagoslovio trud i rad arhitekata, inžinjera, izvođača, gradskih vlasti, dobročinitelja i sestara. Podsjetila je da Kćeri Božje ljubavi djeluju u Križevcima od 1928. kada su 3. listopada došle dvije sestre iz koprivničkog samostana, a kratko poslije još dvije sa željom da prošire svoju djelatnost i na ovome mjestu. Ubrzo su otvorile zabavište i počele raditi s djecom. Više su puta godišnje raznim vrlo uspjelim priredbama obradovale roditelje djece i ostale građane. Radile su i s mladeži u duhu katoličke akcije.

Kako onda tako i danas u sklopu našeg samostana sestre lijepo rade s djecom pomažući na taj način roditeljima u odgoju i odrastanju novih naraštaja. Provincijalna Glavarica naglasila je da se ovim projektom i zdanjem želi posvetiti više pažnje današnjoj mladeži župe sv. Ane, grada Križevaca, kao i šire okolice. Želja je da ova prostrana dvorana služi za prezentiranje rada s djecom, okupljanja njihovih roditelja kao i za različite susrete mladih u duhu karizme Družbe Kćeri Božje ljubavi.

s. Ivana Margarin, FDC

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve