Ukratko o nama

Duhovni centar u Granešini, mjesto je gdje se duhovno obnavljamo i jačamo za daljnji rad na njivi Gospodnjoj. Kao što je tijelu potreban odmor za normalno svakodnevno djelovanje, jednako tako duša treba stanku u kojoj će uzeti duhovno osvježenje, osjetiti novi i snažniji poticaj za ustrajno svjedočenje i naviještanje Radosne vijesti.

U Duhovnom centru održavaju se duhovne vježbe za sestre iz naše Provincije, ali i za sestre članice drugih Družbi. Pojedine sestre vode duhovne susrete za odrasle i za mlade. Svećenici održavaju ovdje svoje susrete i duhovne vježbe. Razni Crkveni pokreti poput Neokatekumenskog puta dolaze u Duhovni centar na svoje molitvene sastanke.

Lijepi i pitomi krajolik potiče na razmišljanje i susret sa Stvoriteljem i sa samim sobom svakome tko ovdje dođe da u miru i tišini napravi inventuru svog srca i duše; da spozna na kojoj se etapi svog životnog puta prema vječnosti nalazi; da obogati um i srce novim spoznajama; da nauči još više kako ljubiti Boga svim srcem, svom dušom, svom snagom i svim umom svojim; da doživi milost prosvjetljenja koju Anthony de Mello ovako opisuje: „Ništa se nije promijenilo osim mog stava – i zato se sve promijenilo.”
 

Ponuda

U Duhovnome centru nudimo mogućnost organiziranja vlastitih programa zajednicama, skupinama, udrugama. Kod nas možete realizirati susrete, seminare, duhovne vježbe i dr. Prostor Duhovnog centra omogućuje smještaj za 40 osoba u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama u kojima se nalaze tuš i WC. Posjetiteljima i korisnicima je na raspolaganju kapela za slavlje svete mise, molitvu ili meditaciju u koju može stati do 30 osoba. Programe je moguće organizirati i izvoditi u dvije dvorane ovisno o veličini grupe ili zajednice.Redovni obroci (doručak, ručak i večera) poslužuju se, po dogovoru s grupom, u blagovaoni koja prima do 60 osoba.
 

Stalni susreti i događanja

Susret laika Suradnika Božje ljubavi (SBLJ)

  • I. ponedjeljak u mjesecu
  • trajanje: od 19:30 do 21:30 sati; zimsko vrijeme od 18:30 do 20:30 sati
  • voditeljica: s. Antonela Rašić, FDC

Biblijsko-molitveni susreti

II. i IV. ponedjeljak u mjesecu

  • trajanje: od 19:30 do 20:45 sati; zimsko vrijeme od 19:00 do 20:00 sati
  • voditeljica: s. M. Ozana Krajačić, FDC

Euharistijsko klanjanje

  • Svaki petak
  • trajanje: od 19:30 do 20:30 sati

Duhovne obnove za laike

  • zadnja subota u mjesecu
  • početak u 16:00 sati; euharistijsko klanjanje u 18:15 i prigoda za ispovijed; sveta misa u 18:30 sati
  • voditeljica: s. M. Ozana Krajačić, FDC u suradnji sa svećenikom (ispovijed i misa)

 

Raspored događanja 2022./2023.

SIJEČANJ

VELJAČA

OŽUJAK

TRAVANJ

SVIBANJ

LIPANJ

SRPANJ

 

Kontakt

Duhovni centar
Kćeri Božje ljubavi
Granešina 7
HR – 10 040 Zagreb
Tel.: (01) 29-81-755
E-mail: duhovnicentar.kblj@gmail.com
facebook stranica: https://www.facebook.com/duhovnicentarkblj/

Galerija slika: